Nissan verkoopt meer elektrische voertuigen dan ooit in zakelijke markt

Fiscaal jaar 2015 laat verkooptoename van 45 % zien
Nissan verkoopt meer elektrische voertuigen dan ooit in zakelijke markt

•    Sinds introductie al meer dan 20.000 Nissan EV’s verkocht aan wagenparkbeheerders in Europa
•    Grote aantal fleetsales in Europa illustreert Nissans populariteit als leverancier van elektrische voertuigen aan zakelijke markt
•    Nissan LEAF is met 220.000 exemplaren wereldwijd bestverkochte EV

Amsterdam, 19 april 2016 – Nissans aanbod van elektrische voertuigen (EV) blijft populair bij wagenparkbeheerders in Europa. De afzet van de LEAF en de e-NV200 aan bedrijven groeide in fiscaal jaar 2015 voor het vierde jaar op rij.

Nissan verkocht in het afgelopen fiscale jaar meer dan 7.500 LEAF’s en e-NV200’s aan wagenparkbeheerders van bedrijven en gemeenten in Europa. Dat is 45 procent meer dan in fiscaal jaar 2014. Daarmee bereikte Nissan een aandeel van 28 procent op de markt van volledig elektrische voertuigen. Inmiddels heeft Nissan meer dan 20.000 EV’s op de Europese zakelijke markt verkocht, wat bewijst dat bedrijven steeds meer de voordelen van emissievrije mobiliteit inzien.

Dankzij hun praktische bruikbaarheid, comfort en lage bedrijfskosten zijn de Nissan LEAF en e-NV200 goede opties voor wagenparkbeheerders. De bedrijfskosten bedragen ongeveer 0,03 euro per kilometer en in combinatie met de lage kosten voor onderhoud zorgt dat voor een ongekend lage Total Cost of Ownership.
Met minder bewegende delen dan in een conventionele benzine- of dieselmotor zijn de onderhoudskosten voor Nissans EV’s tot wel 40 procent lager. Daarbij komt dat wagenparkbeheerders in Europa profiteren van financiële stimuleringsmaatregelen van overheden én van het lagere energieverbruik. EV’s zijn derhalve een voordelige, simpele oplossing voor het reduceren van de CO2-uitstoot.

‘Fantastisch dat de vraag van wagenparkbeheerders naar Nissans EV’s maar blijft groeien nu ze de grote voordelen van elektrische mobiliteit inzien’, reageert Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles bij Nissan Europe. ‘Nissan heeft niet alleen een fraai aanbod van pure EV’s, het heeft ook specialisten ingezet die zakelijke klanten adviseren en ondersteunen op het gebied van EV’s, kostenanalyses en laadinfrastructuur. Onze strategie blijkt enorm effectief bij het adviseren van bedrijven die overwegen over te schakelen op emissievrije mobiliteit. Met de introductie van de Nissan LEAF 30 kWh met een actieradius van 250 km/uur voldoen we nog beter aan de wensen van de zakelijke markt.’

Van de vele dienstverlenende bedrijven zijn het vooral de post- en pakketdiensten die snel de voordelen van elektrische mobiliteit inzagen en overstapten. Het Oostenrijkse postbedrijf heeft al 160 Nissans e-NV200 in bedrijf en heeft onlangs nog eens honderd exemplaren besteld.
Veel overheidsinstanties en aanverwante organisaties in Europa nemen het voortouw en schakelen met hun wagenpark over naar EV’s. In het Verenigd Koninkrijk heeft Nissan al meer dan 350 EV’s verkocht aan overheidsinstanties en de Italiaanse stad Bari is onlangs een autodeeldienst begonnen, waarbij dertig Nissans LEAF worden ingezet.

De Nissan LEAF is de succesvolste volledig elektrisch aangedreven auto aller tijden. Nissan heeft wereldwijd ruim 220.000 exemplaren verkocht. In fiscaal jaar 2015 waren dat er 16.916 in Europa, het hoogste aantal sinds zijn introductie.