Nissan LEAF 2019 line-up uitgebreid met 40 kWh Acenta-versie

Nissan Leaf kopen
Nissan brengt elektrisch rijden binnen bereik van een groter publiek. Vanaf € 36.990,- is de nieuwe Nissan LEAF al leverbaar. Het betreft de uitvoering Acenta met een 40 kWh lithium-ion batterij, die is toegevoegd aan de line-up voor 2019. Nissan maakt hiermee elektrisch rijden nog aantrekkelijker voor zowel leaserijders als particulieren.

De nieuwe Nissan LEAF is de bestverkochte elektrische auto in Europa van het afgelopen jaar. Daarmee beleefde de elektrische middenklasser een ijzersterk debuutjaar. Nissan wil dat succes voortzetten. Een belangrijke stap is gezet met het uitbrengen van de LEAF e+ met 160 kW (215 pk) vermogen. Een grote 62 kWh lithium-ion batterij maakt een actieradius mogelijk tot 385 km (WLTP, gecombineerd). De volgende stap wordt nu gezet met een scherp geprijsde instapversie. Dat is de LEAF Acenta met 40 kWh.

Compleet en klaar voor snelladen
De Nissan LEAF Acenta 40 kWh heeft een elektromotor van 110 kW (150 pk) en rijdt op een volle batterij tot 270 km. Standaard is een 3,6 kW OBC-laadaansluiting. De auto is daarnaast voorzien van een ChaDeMo Quickcharger-aansluiting om tot 50 kW te kunnen snelladen. De LEAF Acenta biedt technologie die elektrisch rijden bijzonder aangenaam maakt, zoals het slimme e-Pedal, Intelligent Cruise Control en NissanConnect EV navigatiesysteem.

Optioneel is een Comfort Pack leverbaar. Dat betekent een upgrade naar een on board laadvoorziening van 6,6 kW, zoals bij de LEAF e+, en uitbreiding van de uitrusting met stuurverwarming en stoelverwarming voor en achter. De meerprijs van het Comfort Pack bedraagt € 1.000,-.

Meer dan 100 onderscheidingen
De Nissan LEAF is het uithangbord voor Nissan Intelligent Mobility. Dat is de visie van Nissan op de transformatie van autorijden door Intelligent Power, Intelligent Driving en Intelligent Integration samen te voegen voor opwindender, zelfverzekerder en connected autorijden. Hiermee heeft de Nissan LEAF al meer dan honderd onderscheidingen verdiend. De elektrische Nissan is bekroond tot Best Electric Car door het Britse magazine What Car? Ook in Spanje, Frankrijk, Zweden en Polen viel de LEAF in de prijzen.