Nieuwe brandstof: Euro 95 wordt E10

Vanaf 1 oktober kan je E10 tanken. Dit is benzine, maar dan aangemengd met 10% bio-ethanol. Beter voor het milieu, maar niet geschikt voor alle auto's. Alle Kia's en Nissans vanaf januari 2000 zijn geschikt voor E10. Check of uw auto geschikt is voor de nieuwe brandstof!

De brandstof Euro 95 of E5 bevat maximaal 5 procent bio-ethanol. In E10 zit dubbel zo veel bio-ethanol. De brandstof die je nu tankt, Euro 95 of E5, heeft maximaal 5% bio-ethanol. In E10 zit dubbel zo veel bio-ethanol.

Waarom bio-ethanol?
Auto’s die rijden op E10 stoten gemiddeld 2% minder CO2 uit, dus beter voor het milieu. E10 is een stap naar een groenere brandstof. In reguliere benzine wordt sinds een aantal jaar steeds meer bio-ethanol toegevoegd.

Wat is het verschil met Euro 95 en 98?
Zie je nu bij de pomp Euro 95 of 98 staan? Dan zegt dat niets over de hoeveelheid ethanol. 95 of 98 is het octaangetal (klopvastheid van benzine), zegt Erik de Vries van NOVE, de brancheorganisatie voor onafhankelijke pomphouders. In theorie heb je straks vier soorten benzine: Euro 95 en 98 met 5% of 10% bio-ethanol. Euro 98 wordt vooral getankt door automobilisten met een dure auto, omdat het beter is voor die motoren.

Niet geschikt voor oude auto’s
E10 is niet geschikt voor alle auto’s. Rubbers en leidingen kunnen poreus worden waardoor deze gaan lekken. Daarnaast is de houdbaarheid van E10 beperkt. Als je je auto een tijdje laat staan verandert de E10 in rommel door een chemische reactie. Je tank kan gaan roesten en dan kan je niet meer rijden. Heb je een auto van vóór 2000? Dan raden wij aan om geen E10 te tanken, maar te kiezen voor Super Plus 98 of een andere premium benzinevariant. Ook sommige auto’s van na 2000 zijn niet geschikt voor E10, dit kan je checken op de website https://www.e10check.nl/

Is mijn auto geschikt voor E10?
Alle Kia’s en Nissans vanaf januari 2000 zijn geschikt voor E10. Op de website https://www.e10check.nl/ kan je checken of jouw auto geschikt is voor E10.

Corona-update

Showroom geopend

Onze showroom is geopend. Wij werken veel op afspraak, waardoor we de drukte goed kunnen spreiden. Wanneer u geen afspraak heeft gemaakt, bent u ook welkom bij ons. Als het te druk wordt zult u helaas op een ander moment terug moeten komen. Ons advies blijft dan ook om van te voeren even contact met ons op te nemen wanneer u langs wilt komen.

Werkplaats geopend

Om uw auto in goede conditie te houden is het heel belangrijk dat u onderhoud niet uitstelt! Ook in deze bijzondere tijden kunt u met uw auto bij ons terecht voor een werkplaatsbezoek. Klik hier om online een afspraak te maken. Wilt u bij ons wachten tot de auto weer klaar is? Dat kan! Wij hebben verspreid door de showroom meerdere tafeltjes waar u rustig kunt wachten zonder dat u in de buurt van andere mensen komt.

Voorzorgsmaatregelen

Wij vinden het heel belangrijk dat u risicoloos bij ons terecht kunt voor de aanschaf of onderhoud van uw auto. Daarom hebben diverse aanpassingen gedaan waarmee wij voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

  • Wachtende klanten kunnen verspreid door de showroom wachten aan de verschillende tafeltjes.
  • De verkoopkantoren zijn groot genoeg om met 3 personen anderhalve meter van elkaar af te kunnen zitten.
  • Op de balies staan schermen van plexiglas.
  • Ook in de werkplaats wordt er zeer zorgvuldig gewerkt d.m.v. hoezen om het stuur, de versnellingspook en de handrem en werken we met desinfecterende middelen.

Proefrit aan huis

Blijft u liever thuis, maar wil u wel graag een nieuwe auto kopen? Tijdelijk bieden wij proefritten aan huis aan. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en de voorwaarden.